Νύχτα συλλήψεων στο Χονγκ Κονγκ

Νύχτα συλλήψεων στο Χονγκ Κονγκ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεταμένη ήταν η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας στο Χονγκ Κονγκ μετά από μια νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην πρώην βρετανική αποικία που είναι πλέον υπό κινεζική κυριαρχία. Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, εκατοντάδες διαδηλωτές εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και ομπρέλες νερού προς την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ για να τους απωθήσει.

«Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης και να παραλύσουν τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας. Σαράντα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Επίσης αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Το Χονγκ Κονγκ που απολαμβάνει σημαντική αυτονομία από την Κίνα περνά τη χειρότερη πολιτική κρίση μετά την επιστροφή του στο Πεκίνο το 1997.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή