ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ο Γκόρντον Μπράουν

vretania-paraiteitai-apo-to-voyleytiko-axioma-o-gkornton-mpraoyn-2056775

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

Ο 63 ετών Μπράουν, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, θα προβεί στην ανακοίνωση αυτή στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον μελών του Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένεται να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία και τον ρόλο του ως ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την παγκόσμια εκπαίδευση.

Ο Γκόρντον Μπράουν εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 1983. Από το 1997 έως το 2007 υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ μέχρι τη στιγμή που τον διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία από το 2007 έως το 2010, οπότε και ηττήθηκε στις εκλογές, με τους Εργατικούς να καταγράφουν το χειρότερο ποσοστό τους από το 1983.

Ο Γκόρντον Μπράουν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας θέτοντας ένα χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση των εξουσιών του κοινοβουλίου της Σκωτίας, σε περίπτωση που υπερίσχυε το «όχι».