Ινδές ξυλοφόρτωσαν τρεις που τις παρενόχλησαν

Ινδές ξυλοφόρτωσαν τρεις που τις παρενόχλησαν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tεράστια δημοτικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποκτήσει ένα ολιγόλεπτο βίντεο που απαθανατίζει δύο αδελφές να ξυλοφορτώνουν τρεις άνδρες που τις παρενόχλησαν σεξουαλικώς κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους με λεωφορείο στην επαρχία Χαριάνα στην Ινδία. Οι άνδρες, αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά το συμβάν συνελήφθησαν και ήδη τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση. Το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή -οι συλλήψεις ακολούθησαν την Κυριακή- καταγράφηκε από μία έγκυο συνεπιβάτιδα των γυναικών με το κινητό της τηλέφωνο. Γενικότερα, όμως, η βία εναντίον των γυναικών βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας σε λεωφορείο στην ινδική πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, τον Δεκέμβριο του 2012.

Ειδικότερα το τελευταίο συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή Ροχτάκ ενώ οι δύο φοιτήτριες, η 22χρονη Αάρτι και η 19χρονη Πούγια, μετέβαιναν στο σπίτι τους. Η νεότερη αδελφή, μάλιστα, μιλώντας στο BBC, αποκάλυψε με ποιο τρόπο οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν τις απείλησαν και τις κακοποίησαν.

«Οι άνδρες άρχισαν να με κακοποιούν και να με αγγίζουν. Τους είπα ότι αν με ξαναγγίξετε θα σας σπάσω στο ξύλο. Τότε αυτοί τηλεφώνησαν σε κάποιο φίλο τους και του είπαν να έρθει για να ξυλοφορτώσουν κάτι κορίτσια» διηγείται η Πούγια και προσθέτει ότι τότε με την αδελφή της αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να αντισταθούν καθώς οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο λεωφορείο παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα χωρίς να επεμβαίνουν.

«Κανείς μέσα στο λεωφορείο δεν πήρε το μέρος μας. Ετσι βγάλαμε τις ζώνες μας και χτυπήσαμε αυτούς τους τρεις άνδρες. Αν μας είχαν βοηθήσει οι υπόλοιποι επιβάτες δεν θα είχε χρειαστεί να αντιδράσουμε κατά αυτόν τον τρόπο» κατέληξε η νεαρή γυναίκα. Ωστόσο, στο ολιγόλεπτο βίντεο του συμβάντος εμφανίζεται ένας επιβάτης να προσπαθεί να χωρίσει τους άνδρες από τις νεαρές γυναίκες. Οι αδελφές υποστηρίζουν ότι όταν σταμάτησε το όχημα οι άνδρες τις έσπρωξαν έξω από το λεωφορείο και τους επιτέθηκαν εκ νέου. Τότε αυτές άρπαξαν ένα τούβλο και το εκσφενδόνισαν εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Μεγάλα νύχια, ομπρέλα

Κάθε γυναίκα που μεγαλώνει στην Ινδία γνωρίζει ότι είναι αναμενόμενο να παρενοχλείται από τους άνδρες τόσο όταν περπατά στον δρόμο όσο και όταν χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς. Ομως όλο και περισσότερες γυναίκες φαίνεται ότι αντιστέκονται σε τέτοιου είδους εξευτελιστικές επιθέσεις. Οπως αναφέρει η Γκαέτα Παντί στην ιστοσελίδα του BBC πολλές φοιτήτριες αφήνουν τα νύχια τους να μεγαλώσουν υπερβολικά και κουβαλούν πάντα μαζί τους ομπρέλα προκειμένου να μπορούν να αποδιώξουν άνδρες οι οποίοι τις προσεγγίζουν υπερβολικά. Ομως μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία του 2012 τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο φύλων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι γυναίκες νιώθουν πιο έτοιμες να υψώσουν τη φωνή τους σε περίπτωση που πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ωστόσο για τις δύο αδελφές η αντίδραση των οποίων μαγνητοσκοπήθηκε στο βίντεο, η στάση τους απέναντι στους άνδρες που τις παρενοχλούσαν φάνηκε να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα The Hindu ότι η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει διώξεις και εναντίον του οδηγού του λεωφορείου και του εισπράκτορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή