Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός σε αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός σε αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, κατέληξαν την Τρίτη οι φιλορώσοι αντάρτες και το Κίεβο.

Η συμφωνία αφορά αρχικά τερματισμό των μαχών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, που αποτελεί εδώ και πολλούς μήνες πεδίο φονικών συγκρούσεων, ενώ παρόμοια κατάληξη είχαν και οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την περιοχή του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα πάντως με ειδικούς είναι πολύ νωρίς προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για το αποτέλεσμα που θα έχουν οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

«Με τις τιμές του πετρελαίου να σημειώνουν πτώση, η Ρωσία ενδέχεται να επιδείξει μεγαλύτερη επιφύλαξη όσον αφορά την υποστήριξη (…) των αυτονομιστών και να πιέσει προς την αναζήτηση μίας λύσης, όμως είναι πολύ νωρίς να το πούμε αυτό» δήλωσε η Αλίσα Λόκγουντ του ινστιτούτου IHS Country Risk του Λονδίνου.

«Δεν έχω πολλές ελπίδες ότι οι συμφωνίες αυτές θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα από εκείνες που είχαν συναφθεί» την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, εξέφρασε την εκτίμηση ο Ολεκσίι Μέλνικ του Κέντρου Ραζούμκοφ στο Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.300 ανθρώπους

Κιεβο: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση

Παράλληλα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σε μια πρώτη ψηφοφορία τη νέα κυβέρνηση της χώρας, στην οποία συμμετέχουν ξένοι τεχνοκράτες σε σημαντικές οικονομικές θέσεις, ενώ στους θώκους τους παρέμειναν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών.

Τη σύνθεση της κυβέρνησης υπερψήφισαν 229 μέλη του κοινοβουλίου, περισσότερα από το ελάχιστο των 226 που απαιτούνταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή