Νέα απεργία την Πέμπτη για την Lufthansa

Νέα απεργία την Πέμπτη για την Lufthansa

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα των πιλότων στη Γερμανία κάλεσε το προσωπικό του σε νέα απεργία την Πέμπτη η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa. Η νέα απεργιακή κινητοποίηση κηρύχτηκε εξ αιτίας της εξελισσόμενης διαμάχης για τις συνταξιοδοτικές παροχές των πιλότων.

Οι πιλότοι της Lufthansa σε αντίθεση με τις νέες συνθήκες για τη συνταξιοδότηση ζητούν να διατηρήσουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πρόωρη συνταξιοδότηση στην ηλικία των 55 με το 60% του μισθού τους πριν φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης που είναι στα 65.

Η νέα απεργία που εξαγγέλθηκε και είναι η ενδέκατη από τον περασμένο Απρίλιο θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου των πιλότων τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι ακυρώσεις στις πτήσεις θα αφορούν τις διαδρομές από τη Φρανκφούρτη προς πολλά διεθνή αεροδρόμια όπως το Λονδίνο, τη Σεούλ, το Ντουμπάι, το Τελ Αβίβ ή το Μπουένος Άιρες.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση με τη μορφή της πολύωρης στάσης εργασίας ακολουθεί την απεργία των τελευταίων 36 ωρών η οποία αναμένεται να τερματιστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή