ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απεργία την Πέμπτη για την Lufthansa

nea-apergia-tin-pempti-gia-tin-lufthansa-2057035

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα των πιλότων στη Γερμανία κάλεσε το προσωπικό του σε νέα απεργία την Πέμπτη η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa. Η νέα απεργιακή κινητοποίηση κηρύχτηκε εξ αιτίας της εξελισσόμενης διαμάχης για τις συνταξιοδοτικές παροχές των πιλότων.

Οι πιλότοι της Lufthansa σε αντίθεση με τις νέες συνθήκες για τη συνταξιοδότηση ζητούν να διατηρήσουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πρόωρη συνταξιοδότηση στην ηλικία των 55 με το 60% του μισθού τους πριν φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης που είναι στα 65.

Η νέα απεργία που εξαγγέλθηκε και είναι η ενδέκατη από τον περασμένο Απρίλιο θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου των πιλότων τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι ακυρώσεις στις πτήσεις θα αφορούν τις διαδρομές από τη Φρανκφούρτη προς πολλά διεθνή αεροδρόμια όπως το Λονδίνο, τη Σεούλ, το Ντουμπάι, το Τελ Αβίβ ή το Μπουένος Άιρες.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση με τη μορφή της πολύωρης στάσης εργασίας ακολουθεί την απεργία των τελευταίων 36 ωρών η οποία αναμένεται να τερματιστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.