Αγωγή κατά του Μπιλ Κόσμπι

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γυναίκα από τη Νότια Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή εναντίον του διάσημου Αμερικανού κωμικού ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο διάσημος κωμικός την κακοποίησε σεξουαλικά σε υπνοδωμάτιο της «Επαυλης του Πλέιμποϊ» το 1974, όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών.

Στην αγωγή της η Τζούντι Χαθ δεν προσδιορίζει με ακρίβεια το ποσό της αποζημίωσης που διεκδικεί από τον Κόσμπι. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κωμικός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, ακούστηκαν εκ νέου μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ηθοποιός στο παρελθόν νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικώς περισσότερες από δέκα ανήλικες. Η αγωγή της Τζούντι Χαθ, ωστόσο, είναι η πρώτη αγωγή που αντιμετωπίζει ο Μπιλ Κόσμπι μετά το 2005.

Η αγωγή της Χαθ κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Αντζελες. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μία γυναίκα εμφανίζεται επισήμως να ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε από τον Κόσμπι ενώ ήταν ανήλικη. Μια άλλη γυναίκα, εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KDKA του Πίτσμπουργκ ότι ο Κόσμπι τη νάρκωσε χορηγώντας της φάρμακα σε σημείο να πέσει αναίσθητη όταν ήταν μόλις 15 ετών κατά τη δεκαετία του 1980. Οπως αναφέρεται στην αγωγή, η Χαθ και μία δεκαεξάχρονη φίλη της συνάντησαν για πρώτη φορά τον Μπιλ Κόσμπι σε τοποθεσία όπου μαγνητοσκοπείτο κάποια εκπομπή στο Λος Αντζελες. Ο ηθοποιός δεν έχασε την ευκαιρία και μία εβδομάδα αργότερα προσκάλεσε τις δύο ανήλικες σε όμιλο τένις όπου τις κέρασε οινοπνευματώδη ποτά. Στη συνέχεια και αφού είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος, ο Κόσμπι πήρε τα δύο κορίτσια και τα οδήγησε στην «Επαυλη του Πλέιμποϊ» όπου τις συμβούλευσε να ψεύδονται σε όποιον τις ρωτούσε για την ηλικία τους και να λένε ότι είναι δεκαεννιά ετών. Εκεί, αναφέρει η αγωγή της Χαθ, ο Κόσμπι την εξανάγκασε να κάνει κάποια ερωτική πράξη.

Ο δικηγόρος του Μπιλ Κόσμπι, Μάρτιν Σίνγκερ, αρνείται ότι οι ισχυρισμοί των γυναικών έχουν έστω και ένα ψήγμα αλήθειας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που ο Κόσμπι βρίσκεται στο επίκεντρο ενός τέτοιου σκανδάλου. Το 2005 η Αντρεα Κόσταντ είχε καταθέσει αγωγή στην οποία ισχυριζόταν ότι ο διάσημος κωμικός την είχε ναρκώσει και κακοποιήσει σεξουαλικά στην έπαυλή του στα περίχωρα της Φιλαδέλφειας το 2004. Η Κόσταντ και ο Κόσμπι ήλθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο Κόσμπι, απόφοιτος του πανεπιστημίου Τεμπλ, παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Ο 77χρονος δημοφιλής κωμικός ποτέ δεν έχει διωχθεί ποινικά για κάποια από αυτές τις υποθέσεις που φαίνεται ότι έλαβαν χώρα κατά τις δεκαετίες ’70 και ’80. Ομως οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν φαίνεται ότι δυσχεραίνουν την προσπάθεια επιστροφής του στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται παραστάσεις αλλά και προγράμματα στα οποία επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει τόσο από το Netflix και όσο και το

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή