Νέος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ο Αστον Κάρτερ

Νέος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ο Αστον Κάρτερ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ονόμασε σήμερα τον επί χρόνια υφυπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ αντικαταστάτη του Τσακ Χέιγκελ, του μόνου Ρεπουμπλικάνου στην κυβέρνηση του, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των διαφωνιών του με κάποιες πολιτικές του Λευκού Οίκου.

Ο Κάρτερ έχει συνεργαστεί με 11 υπουργούς Άμυνας. Ο 60χρονος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει στον Ομπάμα ειλικρινείς, στρατηγικές συμβουλές μόλις ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία, κάτι που αναμένεται να συμβεί γρήγορα.

«Γνωρίζει το υπουργείο Άμυνας μέσα – έξω, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει δουλειά από την πρώτη ημέρα», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Ομπάμα εξήρε τον Κάρτερ «για τον πραγματικό σεβασμό του, την αγάπη του για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν και τις οικογένειές τους».

Σε μια σύντομη δήλωσή του ο Κάρτερ είπε στον Ομπάμα ότι, αν εγκριθεί ο διορισμός του, «δεσμεύομαι να σας προσφέρω τις πιο ειλικρινείς, στρατηγικές μου συμβουλές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή