Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κάθριν στις ΗΠΑ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κάθριν στις ΗΠΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται από χθες o πρίγκιπας Ουίλιαμ και η έγκυος σύζυγός του Κάθριν προκειμένου να πραγματοποιήσουν περιοδεία αστραπή στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το ζευγάρι θα παραμείνει στις ΗΠΑ επί τρεις ημέρες. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Η Κάθριν, η οποία διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, θα συνοδεύσει τον σύζυγό της όταν θα αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες κατά τα τρομοκρατικά πλήγματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Επίσης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πρόκειται να μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Τράπεζα σχετικά με τους τρόπους καταπολέμησης της διακίνησης άγριων ειδών.

Kατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το ζεύγος των γαλαζοαίματων θα διαμείνει στο πολυτελές ξενοδοχείο Carlyle. Εκτός από την επίσκεψη στο Μνημείο και το Μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου οι δούκες του Κέιμπριτζ θα παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Μπρούκλιν Νετς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ θα παρακαθήσουν και σε επίσημο φιλανθρωπικό γεύμα για τις υποτροφίες του πανεπιστημίου του Σεντ Αντριους, εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχει και ο ηθοποιός Τομ Χανκς, η σοπράνο Ρενέ Φλέμινγκ αλλά και πολλοί άλλοι διάσημοι.

Συγκριτικά με το περσινό ταξίδι του ζεύγους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία το ταξίδι στη Νέα Υόρκη μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι μία επίσκεψη αστραπή αλλά και σε αυτό το ταξίδι κάθε κίνηση του ζεύγους θα απασχολήσει εκτενώς τη δημοσιότητα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για κάποιους Αμερικανούς ο θεσμός της μοναρχίας είναι εξευτελιστικός και συνάμα ενδιαφέρων, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κάθριν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αγαπητοί.

Είναι βέβαιο ότι τα ρούχα της Κάθριν αλλά και η εγκυμοσύνη της θα αποτελέσουν τα θέματα συζήτησης των επομένων ημερών, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα έχει την ευκαιρία να δείξει πώς πρόκειται να προσεγγίσει τον μελλοντικό του ρόλο ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εμπόριο ελεφαντόδοντου

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Παγκόσμιας Τράπεζας πρόκειται να χαρακτηρίσει το εμπόριο ελεφαντόδοντου και άλλων μερών αγρίων ζώων «ως μία από τις πιο φρικτές μορφές διαφθοράς και εγκληματικότητας στον σημερινό κόσμο» καλώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια κοινότητα να δραστηριοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή