ΚΟΣΜΟΣ

Η ομάδα GOP ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony

i-omada-gop-anelave-tin-eythyni-gia-ti-diadiktyaki-epithesi-sti-sony-2058119

Η ομάδα που φέρεται πως είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επίθεση στο δίκτυο της Sony Pictures Entertainment, ζήτησε από την εταιρεία να ακυρώσει την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «The Interview» (Η συνέντευξη), μία κωμωδία στην οποία εκτυλίσσεται ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Στη επιστολή που ανάρτησε τη Δευτέρα η ομάδα σε ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ζητά από τη Sony να «σταματήσει άμεσα την προβολή της ταινίας που προβάλει την τρομοκρατία, η οποία μπορεί να κλυδωνίσει την ειρήνη και να προκαλέσει πόλεμο». Την επιστολή υπογράφει η ομάδα GOP, ή αλλιώς Guardians of Peace (Φρουροί της Ειρήνης). Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταγγείλει την ταινία και την έχει χαρακτηρίσει ως «απροκάλυπτο χορηγό της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου», σε επιστολή που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

Ερευνητές προσκείμενοι στην υπόθεση δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο, ωστόσο αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ διέψευσε ότι η χώρα του εμπλέκεται στην επίθεση.