ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν Ιρακινούς στο Ιράκ στον πόλεμο κατά του ΙΚ

Γερμανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν Ιρακινούς στο Ιράκ στον πόλεμο κατά του ΙΚ

Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή περίπου 100 Γερμανών στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια διεθνή αποστολή εκπαίδευσης των ιρακινών δυνάμεων για να αναλάβουν δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μία πολιτική συμφωνία έχει συναφθεί στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης προκειμένου να σταλούν «περίπου 100» στελέχη του γερμανικού στρατού, στο πλαίσιο μιας «συντονισμένης επιχείρησης μαζί με άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Ολλανδία και ορισμένες σκανδιναβικές χώρες» ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι τύπου των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο.

Η αποστολή αναμένεται να εγκριθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα από το υπουργικό συμβούλιο ενώ θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ (την Κάτω Βουλή) πριν από τα Χριστούγεννα. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν έχει προς το παρόν δοθεί.

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Τέρι είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι οι χώρες μέλη του διεθνούς συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί για να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών είναι έτοιμες να αναπτύξουν 1.500 άνδρες στο Ιράκ στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.