Προειδοποιήσεις Μέρκελ για την ακροδεξιά ρητορική

Προειδοποιήσεις Μέρκελ για την ακροδεξιά ρητορική

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ προειδοποίησε τους Γερμανούς να μην παραπλανώνται από την ακροδεξιά ρητορική, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά του Ισλάμ στη χώρα. Μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης» (PEGIDA) οργανώνει εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στη Δρέσδη. Την περασμένη εβδομάδα μετείχαν στη διαδήλωση περισσότερα από 10.000 άτομα, ενώ πολύ περισσότερα αναμένονταν στη χθεσινή διαδήλωση.

Καίτοι οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι στρέφονται μόνο κατά του εξτρεμισμού και όχι εναντίον των μεταναστών, οι διαδηλώσεις υποστηρίζονται και από νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες, γεγονός που γεννά ανησυχία για την ενίσχυση της έντασης κατά των αλλοδαπών στη Γερμανία. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι είναι φειδωλός στην κριτική του κατά αυτών των εκδηλώσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή