Συρία: Διακόσιοι νεκροί σε κατάληψη στρατιωτικών βάσεων από την Αλ Κάιντα

Συρία: Διακόσιοι νεκροί σε κατάληψη στρατιωτικών βάσεων από την Αλ Κάιντα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατό σύροι στρατιώτες και 80 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες που διήρκησαν δύο ημέρες κατά τις οποίες οι αντάρτες κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση στο Ουάντι αλ-Ντέιφ της επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους μέλη του Μετώπου Αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους χθες τη στρατιωτική βάση η οποία βρίσκεται δίπλα στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας που συνδέει τον βορρά με τον νότο και ενώνει το Χαλέπι με τη Δαμασκό. Τζιχαντιστές κατέλαβαν επίσης μικρότερη στρατιωτική βάση, στη Χαμιντίγια, νοτιοδυτικά του Ουάντι αλ-Ντέιφ.

Σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές των ανταρτών, περίπου 120 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων κρατούνται αιχμάλωτοι μετά την έφοδο.

Οι δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ είχαν κατά το παρελθόν αποκρούσει πολλές επιθέσεις εναντίον της βάσης στο Ουάντι αλ-Ντέιφ που πολιορκούσαν επί δύο χρόνια οι αντάρτες.

Το Ρόιτερς μεταδίδει την πληροφορία όπως την ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο παρακολουθεί τη σύγκρουση μέσω ενός δικτύου πηγών και στις δύο πλευρές. Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν την πληροφορία. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο στρατός σκότωσε αρκετούς "τρομοκράτες" στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το SANA επίσης μετέδωσε σήμερα ότι ο στρατός σκότωσε περισσότερους από 60 "τρομοκράτες" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Ιντλίμπ.

Ο πόλεμος στη Συρία άρχισε όταν ειρηνικές κινητοποιήσεις υπέρ της δημοκρατίας εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή