Αυτή την εβδομάδα υπογράφει ο Ομπάμα τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Αυτή την εβδομάδα υπογράφει ο Ομπάμα τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα υπογράψει ως το τέλος της εβδομάδας το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Κογκρέσο και προβλέπει τη δυνατότητα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Το Κογκρέσο ενέκρινε το Σάββατο ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει την άδεια για την επιβολή νέων κυρώσεων στις εταιρείες όπλων και τους επενδυτές στα υψηλής τεχνολογίας πετρελαϊκά έργα της Ρωσίας, ενώ προβλέπει την παροχή επιπρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, περιλαμβανομένου και θανατηφόρου εξοπλισμού.

Έπειτα από αίτημα του Λευκού Οίκου, το νομοσχέδιο δεν καθιστά την επιβολή των νέων κυρώσεων υποχρεωτική, γεγονός που δίνει στον Ομπάμα τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τι θα ισχύσει πραγματικά.

«Ο πρόεδρος σκοπεύει να υπογράψει το νομοσχέδιο αυτό», διότι του επιτρέπει να διατηρήσει «την ευελιξία του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο «στέλνει ένα μπερδεμένο μήνυμα στους εταίρους μας διότι περιλαμβάνει μια γλώσσα που δεν αντιστοιχεί στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται», επεσήμανε ο Έρνεστ.

Ο Ομπάμα έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι πιστεύει πως θα ήταν «αντιπαραγωγική» η επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή