Κύπρος: Ψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2015

Κύπρος: Ψηφίστηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2015

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά΄, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων υπερψήφισε τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015. Από τους 56 Βουλευτές απουσίαζε ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος Γιαννάκης Ομήρου που προεδρεύει της Δημοκρατίας. Με θετική ψήφο στήριξαν τον Προϋπολογισμό, οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ και τον καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΚΣ ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών και ο Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.

ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον Προϋπολογισμό με εξαίρεση τα κονδύλια που αφορούν την Αμυνα. Ο κ. Κουλίας υπερψήφισε τα κονδύλια που αφορούν την Αμυνα, τους πρόσφυγες και τα επιδόματα. Η ψηφοφορία διεξήχθη στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Προηγήθηκε η υπερψήφιση των 19 από τις 20 τροποποιήσεις που κατέθεσε η Κυβέρνηση. Η μη εγκριθείσα τροποποίηση αφορά ποσό 10 εκ. για αποζημιώσεις προς τους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών, που σταυρώθηκε. Από τις 35 τροπολογίες που κατατέθηκαν από τα κοινοβουλευτικά κόμματα υπερψηφίστηκαν 19. Οι  τροπολογίες των Βουλευτών αφορούσαν αποκοπές κονδυλίων, σταύρωμα κονδυλίων και ενημέρωση της Βουλής για την εκταμίευση. Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει σε ολοήμερη συνεδρία την προσεχή Πέμπτη για το τελευταίο ως αναμένεται νομοθετικό έργο του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή