Επτά νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν σε τράπεζα στο Αφγανιστάν

Επτά νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν σε τράπεζα στο Αφγανιστάν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπίθεση των Ταλιμπάν εναντίον μιας τράπεζας στο νότιο Αφγανιστάν στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του καταστήματος της Καμπούλ Μπανκ στη Λάσκαρ Γκαχ, πρωτεύουσα της ασταθούς επαρχίας Χελμάντ, ώστε να επιτρέψει σε τρεις συνεργούς του να εισβάλουν στο κτίριο, εξήγησε ο Φαρίντ Άχμαντ Ομπάιντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας.

Η εισβολή οδήγησε σε σφοδρές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στους αντάρτες και την τοπική αστυνομία. "Οι συγκρούσεις τερματίσθηκαν, όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν. Άλλα επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποιών δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

"Και ενώ τα ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο, μια άλλη βόμβα, η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση, εξερράγη στην άκρη του δρόμου τραυματίζοντας δύο αμάχους", δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε ακριβώς τη στιγμή που δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν το μισθό τους στην τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση.

Η τράπεζα Kabul Bank ήταν στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του οποίου ορισμένοι από τους επικεφαλής της καταχράσθηκαν περί τα 900 εκατ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή