Αναγκαστική προσγείωση λόγω αναταράξεων

Αναγκαστική προσγείωση λόγω αναταράξεων

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγκαστική προσγείωση στο Τόκιο εξαναγκάστηκε να κάνει αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση προς τις ΗΠΑ χθες το πρωί όταν υπέστη σοβαρές αναταράξεις εξαιτίας μιας δυνατής χειμωνιάτικης καταιγίδας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος και να καταλήξουν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Η πτήση 280 που εκτελούσε το αεροσκάφος Boeing 777-200 της American Airlines απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιντσεόν της Νότιας Κορέας με προορισμό το αεροδρόμιο Ντάλας/Φορτ Γουέρθ. Το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας όταν ξαφνικά έχασε ύψος, ενώ υπέστη σοβαρές αναταράξεις επί τριάντα έως σαράντα δευτερόλεπτα κατήγγειλαν οι επιβάτες που ήταν και μάρτυρες της περιπετειώδους πτήσης.

«Εκεί που τρώγαμε, ξαφνικά όλο το φαγητό άρχισε να πετιέται δεξιά και αριστερά στον αέρα και να χτυπάει παντού και στη συνέχεια έπεσε κάτω. Τα καρότσια μεταφοράς του φαγητού είχαν αναποδογυρίσει και το εσωτερικό τους είχε χυθεί παντού» δήλωσε ένας από τους επιβάτες σε τηλεοπτικό κανάλι του Τόκιο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ενώ και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν αμέσως στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δείχνουν ανοικτά τα ντουλάπια του αεροσκάφους, χυμένα κρασιά και πεταμένα φαγητά στο δάπεδο του αεροσκάφους.

Τουλάχιστον τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και θεραπεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία, επισημαίνοντας ότι κανένα από τα τραύματα τα οποία φέρουν οι διακομισθέντες δεν είναι πολύ σοβαρό και δεν απειλείται η ζωή τους. Το αεροπλάνο, εξάλλου, μετέφερε 240 επιβάτες και είχε δεκαπενταμελές πλήρωμα.

Αιτία του συμβάντος, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν μια ισχυρή χειμωνιάτικη καταιγίδα που έπληξε το βόρειο τμήμα της νήσου Χοκάιντο, με αποτέλεσμα να καταγραφούν πολύ ισχυροί άνεμοι όπως, εξάλλου, και πολύ έντονη χιονόπτωση που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από εκατό πτήσεις. Επίσης τα κύματα εξαιτίας της χειμωνιάτικης καταιγίδας προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλά σημεία της νήσου Χοκάιντο και οι αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα για το οποίο ευθύνονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αναταράξεις υφίστανται και οι κορεατικές αερογραμμές εξαιτίας της «υπόθεσης της οργής για τα φιστίκια» κατά την οποία η κόρη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ανάγκασε μέλος του πληρώματος να γονατίσει και να εγκαταλείψει το αεροσκάφος το οποίο τελικά εκτέλεσε την πτήση από Ν. Υόρκη σε Σεούλ με μεγάλη καθυστέρηση. Ηδη οι εισαγγελείς εξέτασαν την πρωταγωνίστρια του επεισοδίου Τσο Χιουν Αν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή