ΚΟΣΜΟΣ

Λ. Οίκος: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures

l-oikos-zitima-ethnikis-asfaleias-i-kyvernoepithesi-stin-sony-pictures-2059951

 Ως σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας αντιμετωπίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, και προστίθεται ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει τις επιλογές για μια πιθανή απάντηση.

Χάκερ είχαν προειδοποιήσει την κινηματογραφική εταιρεία ότι θα προχωρούσαν σε επιθέσεις εάν δεν ακύρωνε την προβολή της ταινίας Interview, μιας κωμωδίας η οποία αφηγείται την ιστορία δύο Αμερικανών που έχουν προσληφθεί από την CIA με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν. Η Sony ακύρωσε την διανομή της ταινίας για την προγραμματισμένη προβολή της την 25η Δεκεμβρίου.
Αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα εθνικής ασφάλειας θεωρούν ότι η επίθεση διαπράχθηκε από «επαγγελματίες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν υπεύθυνη για την επίθεση είναι η Βόρεια Κορέα, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με την υπόθεση.