ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Φλόριντα

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Φλόριντα

Αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας στην Φλόριντα σήμερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που δεν έδωσαν στοιχεία για τον ύποπτο που κρατείται ή το κίνητρο της επίθεσης. Ο αστυνομικός Τσαρλς Κόντεκ, 45 ετών, πυροβολήθηκε στο Τάρπον Σπρινγκς αφού ανταποκρίθηκε σε κλήση σήμερα το πρωί. Ο αστυνομικός τραυματίσθηκε και υπέκυψε αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο.

Ενας άνδρας που προσπάθησε να διαφύγει από τον τόπο της επίθεσης ρίχνοντας το αυτοκίνητό του σε στύλο και σε άλλο όχημα συνελήφθη ως ύποπτος. Η αστυνομία δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα στοιχεία της ταυτότητας του υπόπτου ούτε για την κλήση που έλαβε ο αστυνομικός. Ο Τσαρλς Κόντεκ εργαζόταν στην αστυνομική υπηρεσία του Τάρπον Σπρινγκς επί 17 χρόνια. Προηγουμένως είχε υπηρετήσει στην αστυνομική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Χθες, ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πριν αυτοκτονήσει. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει, σύμφωνα με τις αρχές, ότι είχε την πρόθεση να εκδικηθεί τους πρόσφατους φόνους άοπλων νεαρών μαύρων από αστυνομικούς.