Η Δημοσιογραφική Σχολή του Κολούμπια θα ερευνήσει άρθρο του Rolling Stone περί βιασμού

Η Δημοσιογραφική Σχολή του Κολούμπια θα ερευνήσει άρθρο του Rolling Stone περί βιασμού

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιοδικό Rolling Stone ζήτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια να ερευνήσει ένα αμφισβητούμενο άρθρο που δημοσίευσε το Νοέμβριο. Το δημοσίευμα περιείχε κατηγορίες για ομαδικό βιασμό σε μια αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Το περιοδικό συμφώνησε να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεσή μας, χωρίς καμιά επιμέλεια, στον ιστότοπό του, αναφέρει σε δήλωσή της η Σχολή Δημοσιογραφίας του Κολούμπια.

Το άρθρο των 9.000 λέξεων περιέγραφε μια επίθεση, το 2012, σε μια γυναίκα σε πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι της αδελφότητας ΦΚΨ, καθώς και την αποτυχία του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια να αντιδράσει. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε τις δραστηριότητες της αδελφότητας μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Το άρθρο προκάλεσε αναταραχή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και ανανέωσε τις ανησυχίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, όμως στοιχεία του ρεπορτάζ ελέγχθηκαν και επικρίθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

Το Rolling Stone ανακοίνωσε στις 5 Δεκεμβρίου πως δεν έπρεπε να εμπιστευθεί την γυναίκα που απήγγειλε τις κατηγορίες, η οποία αναφέρεται ως Τζάκι. Στη συνέχεια αναθεώρησε τη δήλωση αυτή, λέγοντας πως για τα προβλήματα δεν έφταιγε το φερόμενο θύμα.

Το περιοδικό ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια να εξετάσει τη "συντακτική διαδικασία που οδήγησε στη δημοσίευση αυτής της ιστορίας", αναφέρει ο εκδότης Γιαν Ουένερ σε ένα σημείωμα που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του Rolling Stone, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή