Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας εξαπέλυσε ο υπό αμερικανική διοίκηση διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός.Συμμαχικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 10 επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών στη Συρία και άλλες 7 στο Ιράκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός.

Οκτώ από τις αεροπορικές εξόδους που έγιναν κατά των τζιχαντιστών στη Συρία επικεντρώθηκαν γύρω από την πολιορκούμενη συνοριακή πόλη Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε η ανακοίνωση της κοινής συμμαχικής διοίκησης. Δυο άλλες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα σημείο συλλογής πετρελαίου κοντά στην Ντέιρ Εζόρ καθώς επίσης και μια αποθήκη οπλισμού των ισλαμιστών κοντά στη Ράκα, την επαρχία της βορειοανατολικής Συρίας όπου καταρρίφθηκε και αιχμαλωτίστηκε ο Ιορδανός πιλότος.

Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών αεροσκαφών στο Ιράκ στόχευσαν μονάδες του Ισλαμικού Κράτους στο Σίντζαρ, το αλ Κάιμ τη Φαλούτζα και στο Ταλ Άφαρ ανέφερε η ανακοίνωση του διεθνούς συνασπισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή