Συμπαράσταση Πάπα Φραγκίσκου σε Ιρακινούς πρόσφυγες στο Κουρδιστάν

Συμπαράσταση Πάπα Φραγκίσκου σε Ιρακινούς πρόσφυγες στο Κουρδιστάν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε σήμερα σε Ιρακινούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό Ανκάουα κοντά στο Αρμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν στους οποίους τόνισε ότι σκέφτεται ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

«Στην καρδιά μου είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Τα αθώα παιδιά, τα παιδιά που έχουν χάσει την ζωή τους, τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ας σκεφτούμε όλοι τα παιδιά την ώρα που ο Ιησούς Χριστός επισκέπτεται τα σπίτια μας. Και σκέφτομαι επίσης τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους ηλικιωμένους που έχουν ήδη ζήσει πολλά και που σηκώνουν αυτόν το σταυρό» είπε στο τηλέφωνο σε πρόσφυγες που έφθασαν το περασμένο καλοκαίρι από τη Μοσούλη και την πεδιάδα του Νινευή σε αυτόν τον καταυλισμό. Εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Λίγες ώρες πριν από τη λειτουργία στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Χόρχε Βεργκόλιο μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί τους για λίγο χάρη στη δορυφορική σύνδεση που εξασφάλισε το τηλεοπτικό δίκτυο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, το TV 2000.

«Αγαπητοί αδελφοί, είμαι κοντά σας, πολύ κοντά, με όλη μου την καρδιά. Ο Θεός σας προσφέρει το χάδι της τρυφερότητάς του» τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με τις δηλώσεις του που αναπαρήγαγε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή