ΚΟΣΜΟΣ

Διαθέσιμη στο διαδίκτυο η ταινία The Interview από την Sony

diathesimi-sto-diadiktyo-i-tainia-the-interview-apo-tin-sony-2060901

Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony Pictures ανακοίνωσε ότι η ταινία The Interview θα είναι διαθέσιμη από σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για ενοικίαση μέσω Διαδικτύου, σε δημοφιλείς υπηρεσίες όπως οι Google Play, YouTube Movies αλλά και στο δίκτυο των χρηστών της παιxνιδομηχανής Microsoft Xbox.

Η Sony Pictures ανακοίνωσε ακόμη ότι η ταινία θα μπορεί να ενοικιαστεί στον ειδικό ιστότοπο της εταιρείας, όπου οι σινεφίλ θα μπορούν να την παρακολουθήσουν σε υψηλή ποιότητα HD (High Definition).

Παράλληλα, η Sony Pictures ενημέρωσε ότι αναζητά και άλλες συνεργασίες για την ευρύτερη διανομή της ταινίας, η επίσημη πρεμιέρα της οποίας ακυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα συστήματα των ηλεκτρονικών της υπολογιστών της. Η Ουάσινγκτον κατηγορεί για την επίθεση αυτή τη Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα το αμερικανικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι η υπηρεσία YouTube της Google Inc συμφώνησε να διανείμει την ταινία της Sony Pictures προσφέροντας την προς ενοικίαση από αύριο Πέμπτη.
Η διάθεση της ταινίας μέσω Διαδικτύου ξεκινά μια ημέρα πριν από την προβολή της ταινίας σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών των ΗΠΑ.

Το CNN ανέφερε εξάλλου η Sony ήταν σε διαπραγματεύσεις και με την Apple Inc για να είναι διαθέσιμη η ταινία και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος iTunes, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.