Κύπρος: Ο υπουργός Συγκοινωνιών διαψεύδει επαγγελματική σχέση με την Πειραιώς

Κύπρος: Ο υπουργός Συγκοινωνιών διαψεύδει επαγγελματική σχέση με την Πειραιώς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Κύπριου υπουργού Συγκοινωνιών, Μάριου Δημητριάδη, διατυπώνει η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία αναφέρει ότι, ύστερα από έρευνα στον Έφορο Εταιρειών, προκύπτουν «αδιαμφισβήτητα στοιχεία», που φέρουν τον υπουργό Συγκοινωνιών να είναι διευθυντής σε δύο εταιρείες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο υπουργός σε γραπτή δήλωσή του με την οποία απαντά στην ΠΑΣΥΠΙ, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς ή άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς.

«Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι, ως όφειλα, δεν διατηρώ οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς ή άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων» αναφέρει στη δήλωσή του ο Υπουργός.

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Όμιλος Πειραιώς, ο οποίος σημείωσε ότι δεν διατηρεί οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τον κ. Δημητριάδη.

Με αφορμή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, ο Όμιλος αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ότι «θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης δεν διατηρεί οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τον Όμιλο Πειραιώς από την ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων του. O κ. Δημητριάδης υπέβαλε παραίτηση στις 13 Μαρτίου 2014 από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια που έχουν σχέση με τον Όμιλο Πειραιώς και ενδεχομένως η αναφορά σε στοιχεία στον Έφορο Εταιρειών να οφείλεται σε καθυστέρηση στην διαγραφή του από τα στοιχεία του Εφόρου» αναφέρεται.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή