Αγωνία και στα ξένα μέσα για την επιχείρηση διάσωσης από το πλοίο

Αγωνία και στα ξένα μέσα για την επιχείρηση διάσωσης από το πλοίο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του φλεγόμενου πλοίου, τα ιταλικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, την αναδημοσίευσαν στις ιστοσελίδες τους ενώ κάθε νέα πληροφορία για το γεγονός “ανέβαινε” και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με το άλλη δυσάρεστη εξέλιξη που αφορούσε την πτήση της Air Asia. 

Εφημερίδες όπως η βρετανική Guardian, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο cnn, η γαλλική Le Monde, ο ισπανικός El Pais παρακολουθούσαν τις επιχειρήσεις διάσωσης, με εχθρό τις κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ζήτησε από τους επιβαίνοντες να στείλουν φωτογραφίες και πληροφορίες. «Είστε πάνω στο #NormanAtlantic; Έχετε πληροφορίες; Γράψτε στο [email protected]», ανακοινώθηκε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η πρωτοβουλία προκάλεσε την οργή αρκετών από τους χρήστες, που έσπευσαν να σχολιάσουν την έκκληση με εξαιρετικά αρνητικά σχόλια.

H La Stampa αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες είναι 521 και ότι το πλοίο έχει αρχίσει να παίρνει κλίση, την ώρα που οι διασώστες προσπαθούν με τέσσερα ελληνικά και ιταλικά Super Puma να κάνουν την αεροδιακομιδή των ανθρώπων που βρίσκονται στο κατάστρωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή