Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Περαιτέρω κυρώσεις θα αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Περαιτέρω κυρώσεις θα αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μια νέα ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας υπάρχει κίνδυνος να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να την βυθίσει στο χάος, κάτι που θα ήταν αντίθετο στα συμφέροντα της Ευρώπης, εκτιμά ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα. "Ο στόχος (των κυρώσεων) ουδέποτε ήταν να σπρώξουμε τη Ρωσία προς το πολιτικό και οικονομικό χάος", δήλωσε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα "Μπιλντ αμ Ζόνταγκ". "Αυτοί που το θέλουν αυτό, θα προκαλέσουν μια κατάσταση πολύ πιο επικίνδυνη για όλους εμάς στην Ευρώπη", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη.

Ο στόχος των κυρώσεων είναι να επιστρέψει η Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ουκρανική κρίση. "Αυτοί που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν οικονομικά και πολιτικά τη Ρωσία έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους", δήλωσε. Ορισμένοι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προειδοποίησε, θέλουν απλώς να δουν γονατισμένη την παλιά αντίπαλό τους Ρωσία. "Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Γερμανίας ούτε της Ευρώπης. Θέλουμε να επιλύσουμε την κρίση στην Ουκρανία, όχι να γονατίσουμε τη Ρωσία", εξήγησε.

 Οι δυτικές δυνάμεις έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τη Ρωσία ότι αναμιγνύεται ενεργά στην ουκρανική κρίση προσφέροντας ενισχύσεις και όπλα στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι που η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή