Βουλγαρία: Συνελήφθη Γάλλος κατηγορούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες

Βουλγαρία: Συνελήφθη Γάλλος κατηγορούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γάλλος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου από τις βουλγαρικές αστυνομικές αρχές στη συνοριακή διάβαση Καπιτάν Αντρέεβο πιθανόν να είχε διασυνδέσεις με έναν από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, μεταδίδουν βουλγαρικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, η εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν τον Γάλλο υπήκοο Fritz Jolie Joaquin, καταζητούμενο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Την 1η Ιανουαρίου του 2015 συνελήφθη ενώ επέβαινε σε λεωφορείο και προσπαθούσε να περάσει τη διάβαση Καπιτάν Αντρέεβο στα σύνορα με την Τουρκία.

Αρχικά ήταν καταζητούμενος βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από δικαστήριο στη Γαλλία μετά τους ισχυρισμούς της συζύγου του ότι απήγαγε τον τριών ετών γιο τους στις 30 Δεκεμβρίου, αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ο Joaquin συνελήφθη με αίτημα της εισαγγελίας της Περιφέρειας Χάσκοβο. Η υπόθεση εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ξεκίνησε από το ίδιο δικαστήριο.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2015, Βούλγαροι εισαγγελείς έλαβαν δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γάλλου υπηκόου, το οποίο εκδόθηκε από δικαστήριο στο Παρίσι και αφορά κατηγορίες για τρομοκρατία (ανάμειξη σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών).

Το δικαστήριο του Χάσκοβο ξεκίνησε διαδικασίες βάσει του νόμου περί έκδοσης καταζητούμενων και περί ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, υπάρχουν υποψίες ότι ο Joaquin, 29 ετών, είχε διασυνδέσεις με έναν από τους αδελφούς Κουασί, οι οποίοι, την περασμένη Τετάρτη, στην ισλαμιστική επίθεση στο Παρίσι εκτέλεσαν 12 ανθρώπους στην εβδομαδίαια σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή