Αμερικανός δολοφόνησε τρεις Παλαιστίνιους

Αμερικανός δολοφόνησε τρεις Παλαιστίνιους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΣΑΠΕΛ ΧΙΛ, ΗΠΑ. Τρεις Παλαιστίνιους φοιτητές οδοντιατρικής σκότωσε χθες 46χρονος Αμερικανός στην πανεπιστημιούπολη Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας την οργή της μουσουλμανικής κοινότητας στις ΗΠΑ, που απαίτησε την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο δράστης είχε ρατσιστικά ή θρησκευτικά κίνητρα.

Ο 46χρονος Κρεγκ Σίβεν Χικς παραδόθηκε στην αστυνομία λίγες ώρες ύστερα από την πράξη του και αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία του Τσάπελ Χιλ, ο Χικς διέμενε σε γειτονικό διαμέρισμα από εκείνο των θυμάτων, με τα οποία είχε επανειλημμένως διαπληκτισθεί για θέματα στάθμευσης των αυτοκινήτων τους.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όμως, ο Χικς εμφανίζει τον εαυτό του ως «μαχητικό άθεο», ενώ σε αυτήν επαίρεται για τις γνώσεις του για τα όπλα. Μεταξύ των δημοσιευμένων προσωπικών σχολίων στη σελίδα αυτή, ξεχωρίζουν πολλά που αναφέρονται με οργή στη σφαγή του Charlie Hebdo στο Παρίσι και στην ευθύνη του Ισλάμ γι’ αυτή.

Νεκροί είναι ο 23χρονος Ντεά Σαντί Μπαρακάτ, η 21χρονη σύζυγός του Γιουσόρ Μοχάμαντ και η 19χρονη αδελφή της Ραζάν Μοχάμαντ Αμπού Σάλα. Ο Μπαρακάτ ήταν δευτεροετής μεταπτυχιακός φοιτητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ενώ η σύζυγός του επρόκειτο να αρχίσει και αυτή σπουδές Οδοντιατρικής το ερχόμενο φθινόπωρο. Η 19χρονη αδελφή της, Ραζάν, ήταν δευτεροετής φοιτήτρια στο γειτονικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

«Να ελεγχθούν δεδομένα και κίνητρα»

«Δεδομένης της ειδεχθούς φύσης του εγκλήματος, τις εκπεφρασμένες αντιθρησκευτικές πεποιθήσεις του δράστη, τη θρησκευτική περιβολή (μαντίλες) των δύο γυναικών-θυμάτων και την αυξανόμενη αντιμουσουλμανική ρητορική της αμερικανικής κοινωνίας, καλούμε τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων από μέρους του Χικς» ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο διευθυντής του Συμβουλίου Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων, Νιχάντ Αουάντ.

Συγκέντρωση είχε προγραμματισθεί για χθες το βράδυ στη μνήμη των θυμάτων από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή