ΗΠΑ: επιστρατεύουν νέα μέσα κατά ISIS

ΗΠΑ: επιστρατεύουν νέα μέσα κατά ISIS

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η κυβέρνηση Ομπάμα ανανεώνει τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την προπαγανδιστική μηχανή του ISIS, αναγνωρίζοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση είναι πιο αποτελεσματική όσον αφορά τη στρατολόγηση μαχητών, την εξεύρεση πόρων και τον επικοινωνιακό πόλεμο από τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να την αναχαιτίσουν.

Πυρήνας του σχεδίου είναι η επέκταση του Κέντρου Στρατηγικών Αντιτρομοκρατικών Επικοινωνιών, με συντονιστικό ρόλο μεταξύ μεγαλύτερων ομοσπονδιακών υπηρεσιών σε επίπεδο Πενταγώνου, υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και υπηρεσιών Πληροφοριών. Το ίδιο κέντρο θα συντονίζει και θα ενισχύει τον επικοινωνιακό πόλεμο κατά του ISIS από την πλευρά συμμαχικών κρατών και μη κυβερνητικών παραγόντων, εξεχόντων μουσουλμάνων διανοουμένων και θρησκευτικών ηγετών που αντιτίθενται στους τζιχαντιστές.

Με το ISIS και τους υποστηρικτές του να στέλνουν άνω των 90.000 tweets κάθε μέρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους –παράλληλο με την αεροπορική εκστρατεία των ΗΠΑ για την αναχαίτιση των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.

Πολλές από τις λεπτομέρειες του σχεδίου παραμένουν ασαφείς, αλλά αξιωματούχοι αναμένεται να περιγράψουν τα βασικά χαρακτηριστικά του στη διάρκεια τριήμερης διάσκεψης υπό την αιγίδα του Λευκού Οίκου, η οποία επρόκειτο να αρχίσει χθες. Η διάσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο των φονικών επιθέσεων σε Παρίσι και Κοπεγχάγη και αναμένεται παρέμβαση του ίδιου του προέδρου Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή