Ενα εργαστήριο ελέγχει την τροφή του Ερντογάν

Ενα εργαστήριο ελέγχει την τροφή του Ερντογάν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει βαφτιστεί «νέος σουλτάνος» από τους επικριτές του, θα είναι προστατευμένος από κάθε απειλή δηλητηρίασης χάρη σ’ ένα εργαστήριο το οποίο θα κατασκευασθεί μέσα στο πολυτελές μέγαρό του, δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του, τον οποίο επικαλέστηκε χθες η εφημερίδα «Χουριέτ».

«Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον με όπλα» εξήγησε ο Τσεβντέτ Ερντόλ, γιατρός ο οποίος είναι επίσης βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Ενα εργαστήριο θα εγκατασταθεί επίσης στο μέγαρο», πρόσθεσε, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό ή βιολογική επίθεση που θα μπορούσε να έχει στόχο το πρόσωπο του 61χρονου αρχηγού του κράτους μέσω τροφίμων και ποτών.

Ο γιατρός υπογράμμισε πως μέχρι τώρα καμιά απόπειρα αυτού του είδους δεν έχει εντοπιστεί στο πολυτελές συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Αγκυρα, όπου μια ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι με τα 1.150 δωμάτια εγκαινιάστηκε πέρσι στα περίχωρα της τουρκικής πρωτεύουσας, προκαλώντας την αγανάκτηση των επικριτών του Ταγίπ Ερντογάν, που καταδίκασαν τη σπατάλη και τη μεγαλομανία του.

Ο όγδοος πρόεδρος της χώρας, Τουργκούτ Οζάλ, επέζησε από μία απόπειρα εναντίον του το 1988 όταν ένας ακροδεξιός ένοπλος τον πυροβόλησε στη διάρκεια κομματικού συνεδρίου. Παράλληλα, συγγενείς του επέμεναν να αποδίδουν τον θάνατό του το 1993 σε δηλητηρίαση, παρόλο που δικαστήριο απέκλεισε αυτή την εκδοχή μία δεκαετία αργότερα. Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος πέθανε το 2006, επέζησε από εννέα απόπειρες εναντίον του, με σημαντικότερες αυτές στη Σμύρνη και τη Νέα Υόρκη, όπου οι σφαίρες αστόχησαν. Τέλος, το 2006 ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος Αλεξάντερ Λιτβινένκο πέθανε από δηλητηρίαση με ραδιενεργό ισότοπο στο Λονδίνο, τρεις εβδομάδες αφότου ήπιε τσάι με πολώνιο 210 σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ερντογάν διόρισε τον Ιμπραήμ Σαράτσογλου, καθηγητή Βιοχημείας και Μικροβιολογίας, γνωστό για την έρευνά του στις ιαματικές ιδιότητες των φυτών, ως έναν από τους στενούς συμβούλους του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή