Αλβανοί τζιχαντιστές «καθαρίζουν» πεδία μάχης σε Συρία και Ιράκ

Αλβανοί τζιχαντιστές «καθαρίζουν» πεδία μάχης σε Συρία και Ιράκ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλύψεις για τον ρόλο των Αλβανών τζιχαντσιτών οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των πολεμιστών του Ισλαμικού Κράτους είδαν το φως της δημοσιότητας στη γειτονική μας χώρα, αφού σε άρθρο της εφημερίδας Shqip αναλύεται ο ρόλος των Αλβανών στα πεδία μάχης του Ιράκ και της Συρίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αλβανοί τζιχαντιστές χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από τους ομοϊδεάτες τους που προέρχονται από το Ιράκ και τη Συρία.

Οι τζιχαντιστές που ταξίδεψαν από την Αλβανία φαίνεται πως δέχονται τα πρώτα κύματα των επιθέσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και της συμμαχίας που επιχειρεί από το καλοκαίρι κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, οι εγχώριοι πολεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης που σκορπά την φρίκη στις δύο αυτές χώρες, μπαίνουν αργότερα στη μάχη, όταν πια τα πεδία έχουν «καθαρίσει» από εχθρούς.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως τουλάχιστον 240 Αλβανοί τζιχαντιστές πολεμούν σε Συρία και Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή