Αυστραλία: Στην ευθανασία 700 κοάλα προχώρησαν οι Αρχές

Αυστραλία: Στην ευθανασία 700 κοάλα προχώρησαν οι Αρχές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 700 κοάλα θανατώθηκαν από τις Αρχές της Αυστραλίας με τη δικαιολογία πως θα πέθαιναν ούτως ή άλλως από την πείνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βικτόρια ο πληθυσμός των  συμπαθέστατων μαρσιποφόρων είχε αυξηθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην βρίσκουν τροφή.

Ανάλογες επιχειρήσεις ευθανασίας είχαν συμβεί τόσο το 2013, όσο και το 2014, σε περιοχές της νότιας Βικτόρια. Σύμφωνα με την Λίζα Νενίλ, υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας «Η επιχείρηση αυτή ήταν απαραίτητη για να μην υποφέρουν τα κοάλα που δεν έβρισκαν τί να φάνε. Η εμπειρία μας δείχνει ότι η μεταφορά των κοάλα σε άλλες περιοχές δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα δεινά».

Αντιδράσεις υπήρξαν από το ίδρυμα για τα Κοάλα που λειτουργεί στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του, Ντέμπορα Τάμπαρτ, σε δηλώσεις της υπογράμμισε πως η πράξη θανάτωσης προκαλεί σοκ, ενώ αναρωτήθηκε πως η κυβέρνηση άφησε το φαινόμενο να επιδεινωθεί τόσο πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή