Τουρκία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία ιστοσελίδας αθεϊστών

Τουρκία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία ιστοσελίδας αθεϊστών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τουρκική δικαιοσύνη απέκλεισε την πρόσβαση στον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει η πρώτη οργάνωση αθεϊστών στην Τουρκίας, καθώς έκρινε ότι συνιστά «προσβολή για τις θρησκευτικές αξίες» ενός μέρους του πληθυσμού της χώρας. Στην απόφασή του, δικαστήριο σε προάστιο της Άγκυρας έκρινε ότι ο ιστότοπος της οργάνωσης που ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη εμπλέκεται «σε δραστηριότητες οι οποίες ενδεχομένως να διαταράξουν τη δημόσια τάξη» στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αθεϊστών κατήγγειλε την απόφαση ως μία αντιδημοκρατική και παράνομη απαγόρευση που αποτελεί πλήγμα για την φήμη της χώρας μας παγκοσμίως».

Σε μία συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει το 2014, οι ιδρυτές της οργάνωσης είχαν δικαιολογήσει την ίδρυσή της προκειμένου να «παράσχουν νομική στήριξη στους πολίτες που απειλούνται λόγω του αθεϊσμού», έπειτα από τις δηλώσεις που είχε κάνει δημοσίως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες συνέδεε τους «άθεους» με τους «τρομοκράτες».

Ένας γνωστός ακτιβιστής υπέρ του αθεϊσμού, ο Τούρκος πιανίστας παγκοσμίου φήμης Φαζίλ Σάι, είχε καταδικαστεί το 2013 σε 10ετή κάθειρξη με αναστολή για επίθεση εναντίον των θρησκευτικών αξιών, καθώς είχε αναρτήσει στο Twitter σειρά μηνυμάτων που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή