«Μην ουρείτε εδώ, αλλιώς θα ουρήσουμε πάνω σας»

«Μην ουρείτε εδώ, αλλιώς θα ουρήσουμε πάνω σας»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΒΟΥΡΓΟ. Σε ευρηματική «τιμωρία» θα υποβάλουν οι κάτοικοι της συνοικίας Σανκτ Πάουλι του Αμβούργου όσους επισκέπτες επιλέγουν να ουρήσουν σε τοίχους δημόσιων κτιρίων, με την εφαρμογή χρώματος υψηλής τεχνολογίας, ικανό να «επιστρέφει» τα ούρα προς αυτόν που τα εκπέμπει.

Τοπική οργάνωση κατοίκων εφάρμοσε την ειδική αδιάβροχη μπογιά, που χρησιμοποιείται ήδη στη ναυπήγηση πλοίων, σε δύο κτίρια, ιδιαίτερα «δημοφιλή» ως υπαίθρια ουρητήρια στη διάσημη κακόφημη συνοικία του μεγάλου λιμανιού.

«Το ειδικό χρώμα στέλνει ευθύ μήνυμα στους δράστες, ότι η άναρχη ούρησή τους δεν είναι ευπρόσδεκτη», λέει η Τζούλια Σταρόν, διοργανώτρια της πρωτοβουλίας κατοίκων. Σε βίντεο, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα YouTube, η κ. Σταρόν εμφανίζεται να αναρτά πινακίδες στα επίμαχα σημεία. «Μην ουρείτε εδώ! Αλλιώς, θα ουρήσουμε πάνω σας!» Το βίντεο είδαν 181.000 χρήστες του Διαδικτύου την πρώτη κιόλας ημέρα δημοσίευσής του.

Η ειδική υδρόφοβη μπογιά είναι, όμως, πολύ ακριβή, καθώς το κόστος επικάλυψης έξι τετραγωνικών μέτρων φθάνει τα 500 ευρώ. «Αν συγκρίνετε την εργασία που απαιτείται για την καθημερινή απολύμανση των τοίχων, καθώς και των παράπλευρων ζημιών, το κόστος αξίζει κάθε ευρώ», λέει η κ. Σταρόν.

Η οργάνωση κατοίκων της συνοικίας κατέληξε στη λύση αυτή, ύστερα από έντονη ζύμωση και πολλές συζητήσεις, έχοντας αποκλείσει συμβατικές μεθόδους αποθάρρυνσης όσων αρέσκονται στην υπαίθρια… ανακούφιση, όπως την τοποθέτηση προβολέων, κιγκλιδωμάτων και καμερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή