Ιταλία: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ελληνίδα μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Ιταλία: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ελληνίδα μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας από την Ημαθία, η οποία έπεσε από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου κεντρικού ξενοδοχείου της Ρώμης,  ενώ βρισκόταν σε σχολική εκπαιδευτική εκδρομή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, η μαθήτρια νοσηλεύεται από χθες τα μεσάνυχτα σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η μαθήτρια χειρουργήθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γονείς της, ήδη, έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Πάντως, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα το υπουργείο Παιδείας, οι λόγοι της πτώσης παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Τονίζεται, επίσης, ότι τα συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου της Ρώμης. Επιπλέον, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους με όποιο τρόπο χρειαστεί, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της νεαρής μαθήτριας και να υποστηριχθούν η οικογένειά της, οι συμμαθητές της και οι συνοδοί καθηγητές.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της οδού Κριστόφορο Κολόμπο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Ιταλικά ΜΜΕ η κοπέλα μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου και χειρουργήθηκε άμεσα. Οι υπόλοιποι μαθητές έπειτα από αυτή την εξέλιξη θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή