ΚΟΣΜΟΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα Βελγίδας να αναγνωριστεί ως πατέρας της ο Χουάν Κάρλος

aporrifthike-to-aitima-velgidas-na-anagnoristei-os-pateras-tis-o-choyan-karlos-2072477

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε το αίτημα μιας γυναίκας από το Βέλγιο, που ζητούσε να αναγνωριστεί ως πατέρας της ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, 77 ετών, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο υπέρ του γιου του, Φίλιππου Στ΄.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Χουάν Κάρλος τον Φεβρουάριο εναντίον του αιτήματος της Ίνγκριντ Σαρτιό, μιας Βελγίδας που υποστηρίζει ότι είναι ο καρπός της σχέσης που διατηρούσε ο πρώην βασιλιάς με τη μητέρα της.

Κατόπιν τούτου, απορρίφθηκε το αίτημα της Σαρτιό που ζητούσε να υποβληθεί σε εξετάσεις γενετικού υλικού για να αποδειχθεί ότι ο Χουάν Κάρλος, είναι πράγματι πατέρας της.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν μπορεί να αναιρεθεί παρά μόνο από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

Η Σαρτιό υποστηρίζει ότι η μητέρα της είχε ερωτικό δεσμό με τον Χουάν Κάρλος στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ο Χουάν Κάρλος παντρεύτηκε τη βασίλισσα Σοφία το 1962 και έγινε βασιλιάς το 1975, μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο. Μετά από 39 χρόνια στον θρόνο, παραιτήθηκε πέρσι υπέρ του 47χρονου γιου του καθώς την τελευταία περίοδο είχαν αποκαλυφθεί διάφορα σκάνδαλα στα οποία εμπλεκόταν η βασιλική οικογένεια.