Πιέσεις Κέρι για στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Πιέσεις Κέρι για στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στο Κογκρέσο να δώσει άδεια στον Μπαράκ Ομπάμα για στρατιωτική παρέμβαση κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

«Είμαστε πιο δυνατοί όταν δρούμε ενωμένοι», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κέρι, προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται να επιτρέψουμε σε αυτήν την ομάδα δολοφόνων να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της, που περιλαμβάνουν τον θάνατο όλων όσων τους αντιτίθενται».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε από το διχασμένο Σώμα να παρουσιαστεί ενωμένο και να «μιλήσει με μια ενιαία δυνατή φωνή».

Το Κογκρέσο εξετάζει ένα κείμενο το οποίο υπέβαλε στις 11 Φεβρουαρίου ο Ομπάμα με το οποίο ζητεί να λάβει επίσημη άδεια να κηρύξει πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για τρία χρόνια και χωρίς τη διεξαγωγή μακροπρόθεσμων χερσαίων επιχειρήσεων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν από τις 8 Αυγούστου θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ και από τις 23 Σεπτεμβρίου στη Συρία, ενώ σχεδόν 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες υποστηρίζουν τις ιρακινές δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή