Παράπονα Χριστοδουλίδη στους εταίρους της Κύπρου για τις τουρκικές παραβιάσεις

Παράπονα Χριστοδουλίδη στους εταίρους της Κύπρου για τις τουρκικές παραβιάσεις

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους εταίρους της στο θέμα των παραβιάσεων των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από την Τουρκία», διεμήνυσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης από το Βρετανικό Κοινοβούλίο.

Εμφανώς απογοητευμένος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας για το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας του, σημειώνοντας πως η αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων πρέπει να είναι αμφίδρομη.

Αναφερόμενος στο Ουκρανικό ζήτημα, είπε πως «η Κύπρος έχει με συνέπεια συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή συναίνεση, υποστηρίζοντας ενεργώς τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστω και αν αυτό, είχε σημαντικό κόστος για την κυπριακή οικονομία».

Αναμένουμε, επισήμανε ο κύριος Χριστοδουλίδης, την ίδια αλληλεγγύη από τους εταίρους μας στην Ένωση σε θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία, σημείωσε ότι «εντασσόταν στη μακρά πρακτική ισότιμης ενημέρωσης όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό».

Μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος τόνισε ο εκπρόσωπος, δεν μπορεί να αγνοεί κανένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πίτερ Δρουσιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή