Αποστρατεύεται ο πρίγκιπας Χάρι

Αποστρατεύεται ο πρίγκιπας Χάρι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρίγκιπας Χάρι εγκαταλείπει το βρετανικό στράτευμα τον Ιούνιο, ύστερα από δέκα χρόνια υπηρεσίας και δύο θητείες στα πεδία μαχών του Αφγανιστάν.

Ο 30χρονος πρίγκιπας ανέφερε ότι η απόφαση αυτή τού ήταν «ιδιαίτερα δύσκολη», για να προσθέσει, όμως, ότι ανυπομονεί να βιώσει το επόμενο στάδιο της ζωής του. Η απόφασή του προκάλεσε έκπληξη σε ειδικούς των ανακτόρων, που εκτιμούσαν ότι ο Χάρι ζούσε στον στρατό το παιδικό του όνειρο και έμοιαζε να έχει προσαρμοσθεί καλά στη στρατιωτική ζωή. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο πρίγκιπας θα υπηρετήσει για δύο μήνες στον αυστραλιανό στρατό.

«Εξερευνώ κάθε δυνατότητα για το μέλλον μου και νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό για όσα αυτό μου επιφυλάσσει», ανέφερε ο Χάρι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ανάκτορο του Κένζινγκτον.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεκπαίδευσής του στην Αυστραλία, ο Χάρι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία, προτού μεταβεί στην Αφρική για εθελοντική εργασία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν από το τέλος του έτους, ο πρίγκιπας θα αναλάβει ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματιών βετεράνων του υπουργείου Αμυνας της Βρετανίας. Υστερα από αυτό, όμως, όλες οι οδοί είναι ανοιχτές για τον νεαρό πρίγκιπα, παρότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του, υπό τις διαταγές της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Ο Χάρι αποφοίτησε από τη στρατιωτική σχολή του Σάντχερστ και υπηρέτησε δύο θητείες στο Αφγανιστάν, την πρώτη ως δόκιμος αξιωματικός του πεζικού και τη δεύτερη ως χειριστής επιθετικού ελικοπτέρου. Εχοντας αποκτήσει τον βαθμό του ιλάρχου του ιππικού, ο Χάρι εργάζεται τώρα ως διοργανωτής στρατιωτικών τελετών στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή