Παραίτηση Φάρατζ σε περίπτωση μη επανεκλογής

Παραίτηση Φάρατζ σε περίπτωση μη επανεκλογής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Θα παραιτηθεί ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) από το αξίωμά του, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Αυτό προκύπτει από τη δημοσίευση αποσπασμάτων του νέου του βιβλίου, τα οποία είδαν τη δημοσιότητα χθες. Ο Φάρατζ, τις ημέρες αυτές πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία, διεκδικώντας την έδρα του Σάουθ Τάνετ. Η εκλογική αναμέτρηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βρετανία στις 7/5. Σύμφωνα με τους αναλυτές και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας θα καταφέρει να κερδίσει μερικές έδρες αλλά παραμένει άγνωστο κατά πόσο ο Φάρατζ θα καταφέρει να μπει στο κοινοβούλιο. Ο λαϊκιστής ηγέτης, ο οποίος ως φαίνεται λατρεύει τη μπίρα, δηλώνει ότι γι’ αυτόν θα «σημαίνει ότι έπεσε η αυλαία» σε περίπτωση που δεν θα καταφέρει να κερδίσει την έδρα της παράκτιας πόλης της NA Αγγλίας. «Είναι προφανές ότι δεν μου φαίνεται λογικό να εξακολουθήσω να ηγούμαι του κόμματος χωρίς να κατέχω μία έδρα στο Ουεστμίνστερ» αναφέρει στο βιβλίο «Η Πορφυρή Επανάσταση», το οποίο αναδημοσιεύεται σε συνέχειες από τη βρετανική Daily Telegraph.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι στην περίπτωση που ο Φάρατζ παραιτηθεί της ηγετικής θέσης που κατέχει, οι συνέπειες για το Κόμμα της Ανεξαρτησίας θα είναι πολύ σοβαρές. Αλλωστε, ο Φάρατζ είναι σήμερα η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του κόμματος και τους περασμένους μήνες η δημοτικότητά του αυξήθηκε σημαντικά.

Σήμερα το Κόμμα της Ανεξαρτησίας, το οποίο ήρθε πρώτο στην εκλογική αναμέτρηση για το ευρωκοινοβούλιο της περασμένης χρονιάς, διαθέτει δύο βουλευτικές έδρες αλλά και οι δύο βουλευτές του στη Βουλή των Κοινοτήτων προέρχονται από το Συντηρητικό Κόμμα του Ντ. Κάμερον.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις το Κόμμα της Ανεξαρτησίας συγκεντρώνει περί το 15% των ψήφων και έρχεται τρίτο μετά τους Τόριδες και τη σημερινή μείζονα αντιπολίτευση, το Κόμμα των Εργατικών. Τα δύο μεγάλα κόμματα, το Συντηρητικό και το Εργατικό βρίσκονται περίπου στήθος με στήθος. Οι πολιτικές προτάσεις του Κόμματος της Ανεξαρτησίας περιλαμβάνουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και την εφαρμογή πολύ σκληρών ελέγχων στη μετανάστευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή