Γερμανία: Ο αντίπαλος της Μέρκελ «σαν άλλος Βαρουφάκης»

Γερμανία: Ο αντίπαλος της Μέρκελ «σαν άλλος Βαρουφάκης»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κύριος αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου στις Γερμανικές εκλογές ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην χώρα του όταν φωτογραφήθηκε σε περιοδικό σαν άλλος Βαρουφάκης», τονίζει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Ο Peer Steinbrück, αρχηγός της παράταξης των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας εμφανίζεται σε εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Süddeutsche Zeitung (SZ)» έχοντας σηκωμένο το μεσαίο του δάχτυλο. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, προχώρησε σε αυτή την κίνηση έπειτα από ερώτηση που του έγινε για το αν τον πειράζει που του αποδίδουν πολλά χιουμοριστικά ψευδώνυμα.

«Απέδειξα πως έχω χιούμορ», υποστήριξε ο ίδιος. Να σημειωθεί πως ο κ. Steinbrück έχει κατηγορηθεί πολλάκις στο παρελθόν ότι οι προεκλογικές του εκστρατείες αποτυγχάνουν επειδή ο ίδιος συνεχώς υποπίπτει σε γκάφες.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί πως το συγκεκριμένο περιοδικό έχει μια στήλη στην οποία γίνονται ερωτήσεις στο πρόσωπο που δίνει τη συνέντευξη κι εκείνο καλείται να απαντήσει με μια φωτογραφική πόζα.

Όταν ο αρχηγός της αντιπολιτευτικής παράταξης ρωτήθηκε για το τι έχει να πει που του αποδίδουν τόσα πολλά ψευδώνυμα, προχώρησε σε αυτή την χειρονομία.

Πολλοί συμπατριώτες του μάλιστα την συνέδεσαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη εξαιτίας του κακού χαμού που επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με το αν ο έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε κάνει άσεμνη χειρονομία όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ αναφέρθηκε στην Γερμανία.

Να σημειωθεί τέλος πως πλέον ο υποψήφιος καγκελάριος αντιμετωπίζει χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4.000 ευρώ, αφού στην Γερμανία η νομοθεσία απαγορεύει να προβάλλονται άσεμνες χειρονομίες και σχόλια σε εφημερίδες και περιοδικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή