Ποιος ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 – Ερευνες των αρχών στα δύο σπίτια του

Ποιος ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 – Ερευνες των αρχών στα δύο σπίτια του

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενο ενδελεχών ερευνών των γερμανικών αρχών αποτελούν τα δύο σπίτια του Αντρέας Λούμπιτς, από τη στιγμή που ο εισαγγελέας της Μασσαλίας αποκάλυψε πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης του Airbus 320 της Germanwings φέρεται να «έριξε» εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Αλπεις.

Τόσο το πατρικό του στην πόλη Μονταμπάουρ, όσο και ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ, όπου διέμενε τον τελευταίο καιρό, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των γερμανικών Αρχών, που προσπαθούν να βρουν απαντήσεις γύρω από την πρωτοφανή αυτή αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αστυνομικοί μπαινόβγαιναν στην πατρική κατοικία του, κουβαλώντας χάρτινες κούτες.

Ποιος ήταν ο Αντρέας Λούμπιτς

Την ίδια ώρα, ο Λούμπιτς περιγράφεται από τους γνωστούς του ως ένας «φυσιολογικός» και «συμπαθητικός νεαρός».

«Ήταν εντελώς φυσιολογικό παιδί», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της τοπικής αεροπορικής λέσχης, Κλάους Ράντκε, απ’ όπου ο Λούμπιτς πήρε το πρώτο του δίπλωμα πριν από χρόνια και επέστρεψε το φθινόπωρο για να κάνει μια ανανεωτική εκπαίδευση. «Μπόρεσα να τον γνωρίσω, ή μάλλον θα έπρεπε να πω να τον ξαναγνωρίσω, ήταν ένας πολύ συμπαθητικός, ευχάριστος και ευγενικός νεαρός», πρόσθεσε ο Ράντκε.

Στη μικρή πόλη Μονταμπάουρ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου στη δυτική Γερμανία πολλοί από τους 12.000 κατοίκους της σοκαρίστηκαν σήμερα όταν έμαθαν ότι οι Γάλλοι εισαγγελείς υποπτεύονται πως ο Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις Άλπεις.

Οι γερμανικές αρχές δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο πρώτος αξιωματικός της Germanwings είχε μείνει μόνος του στο πιλοτήριο του Airbus χωρίς τον πιλότο και για ποιο λόγο αποφάσισε να ρίξει το αεροπλάνο. Ο 28χρονος

Λούμπιτς δεν είχε καμιά γνωστή σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Ο νεαρός ήταν κοινωνικός, έτρεχε σε ημιμαραθώνιους, ενδιαφερόταν για τη μουσική και πήγαινε σε κλαμπ, σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook.

«Έχω μείνει άφωνος. Δεν έχω καμία εξήγηση γι' αυτό. Γνωρίζοντας τον Αντρέας, αυτό είναι απλώς αδιανόητο για εμένα», είπε ο Πέτερ Ρίκερ, παλιό μέλος της αερολέσχης, που γνώριζε τον Λούμπιτς καλά.

«Ο Αντρέας ήταν ένας πολύ συμπαθητικός νεαρός που έλαβε εδώ την εκπαίδευσή του κι ήταν μέλος της λέσχης», πρόσθεσε ο Ρίκερ. «Είχε πολλή πλάκα, αν και ίσως μερικές φορές ήταν κάπως ήσυχος. Ήταν ένα αγόρι όπως πολλά άλλα», συνέχισε. «Είχε πολλούς φίλους. Δεν ήταν μοναχικός», υπογράμμισε ο Ρίκερ.

Κοντά στο μικρό, άσπρο σπίτι στο Μονταμπάουρ όπου ζούσε ο Λούμπιτς και το οποίο η αστυνομία πλέον φρουρεί, ο γείτονάς του Χανς Γιούργκεν Κράουζε δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε πολύ» από τα νέα.

Ο Άρμιν Πλάις, διευθυντής του λυκείου Μονς-Τάμπορ Γκιμνάζιουμ απ’ όπου αποφοίτησε ο Λούμπιτς το 2007 είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Είμαι τόσο σοκαρισμένος και έκπληκτος όσο εσείς».

Η Germanwings μέχρι στιγμής έχει δώσει πολύ λίγα βιογραφικά στοιχεία για τον συγκυβερνήτη του Airbus, ο οποίος είχε μόνο 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, σε αντίθεση με τον πιλότο ο οποίος είχε καταγράψει περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης, κυρίως σε Airbus, και εργαζόταν για τον όμιλο Lufthansa επί 10 χρόνια.

Σϋμφωνα με το πρακτορείο. ο Λούμπιτς εκπαιδεύτηκε στην ακαδημία πιλότων της Lufthansa στη Βρέμη, η οποία αρνήθηκε να μιλήσει για αυτόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή