Κάθειρξη 13 ετών σε Κούρδο που κατέβασε τούρκικη σημαία

Κάθειρξη 13 ετών σε Κούρδο που κατέβασε τούρκικη σημαία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και 9 μηνών επέβαλε τουρκικό δικαστήριο σε έναν Κούρδο ακτιβιστή, ο οποίος κατέβασε πέρσι την τουρκική σημαία από μια στρατιωτική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Ομερ Μουλτου για εισβολή «σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και για «προσβολή εθνικού συμβόλου».

Φωτογραφίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, στις οποίες το πρόσωπο του δράστη είναι καλυμμένο, ώστε να μην μπορεί να αναγνωρισθεί, ο ακτιβιστής σκαρφαλώνει στον στύλο και κατεβάζει την σημαία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην στρατιωτική βάση στο  Ντιγιάρμπακιρ το 2014.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τον θάνατο δύο Κούρδων διαδηλωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε εμπλοκή με τις τουρκικές αρχές κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ.  Στην κατάθεση του, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, αναφέρει πως ήταν συγκλονισμένος από τον θάνατό τους και έτσι αποφάσισε να κατεβάσει την τουρκική σημαία. «Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου», κατέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή