Ασάντ: Οι αεροπορικές επιδρομές ουσιαστικά «ενίσχυσαν» το Ισλαμικό Κράτος

Ασάντ: Οι αεροπορικές επιδρομές ουσιαστικά «ενίσχυσαν» το Ισλαμικό Κράτος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ολοένα και αυξάνει τις δυνάμεις της στην Συρία», τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ.

Φιλοξενούμενος της εκπομπής του CBS (60 Minutes), ο Ασάντ μίλησε για τον πόλεμο στην χώρα του, τονίζοντας πως από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, όταν δηλαδή η διεθνής συμμαχία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς σε θέσεις του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία, περίπου 1000 νέα μέλη έχουν εισχωρήσει στις τάξεις του ΙΚ στην χώρα του.

Μιλώντας για το πόσο έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση οι βομβαρδισμοί, ο ίδιος επεσήμανε ότι «Ορισμένες φορές τα οφέλη είναι σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο εάν θέλουμε να μιλήσουμε γενικώς για το ΙΚ, στην πραγματικότητα η δράση του ΙΚ έχει επεκταθεί από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές».

Ερωτηθείς κάτω υπό ποίες συνθήκες θα εγκατέλειπε την εξουσία, ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε: «Όταν δεν έχω πλέον τη στήριξη του λαού. Όταν δεν θα αντιπροσωπεύω τα συριακά συμφέροντα και τις αξίες». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς προσδιορίζει την υποστήριξη προς το πρόσωπό του, είπε: «Δεν το προσδιορίζω. Διαισθάνομαι. Νιώθω. Είμαι σε επαφή μαζί τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή