Οι διεθνείς δωρητές προσφέρουν 3,8 δισ. δολάρια στη Συρία

Οι διεθνείς δωρητές προσφέρουν 3,8 δισ. δολάρια στη Συρία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία τα κράτη που συμμετείχαν στη Σύνοδο των δωρητών στο Κουβέιτ. Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

«Οι υποσχέσεις για δωρεές αθροίζονται στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για πολύ γενναιόδωρες υποσχέσεις» δήλωσε ο Μπαν λίγο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της τρίτης διεθνούς Συνόδου των δωρητών.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο Κουβέιτ σχεδόν αγγίζουν το ποσό που είχε συγκεντρωθεί συνολικά και στις δύο προηγούμενες Συνόδους, δηλαδή τα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν περίπου 80 κυβερνήσεις και δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για τη χορήγηση 507 εκατ. δολαρίων, το Κουβέιτ θα προσφέρει 500 εκατ. και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 100 εκατ.

Ο ΟΗΕ επιδιώκει να συγκεντρώσει δωρεές προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για να προσφερθεί βοήθεια στους 18 εκατομμύρια ανθρώπους εντός της Συρίας και εκείνους που εγκατέλειψαν την χώρα τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, που διαρκεί 4 και πλέον έτη, όπως επίσης τις χώρες και τις κοινότητες που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τους φιλοξενήσουν.

Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ο μισός πληθυσμός της Συρίας έχει εκτοπιστεί από την έναρξη του πολέμου. Τέλος ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας αυξήθηκε κατά 2,9 εκατ. μέσα σε διάστημα δέκα μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή