Ο φονικός τυφώνας «Νίκλας» στοίχισε τη ζωή 9 ατόμων

Ο φονικός τυφώνας «Νίκλας» στοίχισε τη ζωή 9 ατόμων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τους εννέα νεκρούς έφθασε ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα «Νίκλας» στη Βόρεια Ευρώπη. Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία, ένα στην Αυστρία και ένα στην Ελβετία.

Οι άνεμοι που έφθασαν σε ταχύτητα τα 150 χιλ. την ώρα, ξερίζωσαν δέντρα, γκρέμισαν τοίχους και παρέσυραν φορτηγά.

Ο μετεωρολόγος Λαρς Κίρχιμπελ της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας έκανε λόγο για ένα από τα σοβαρότερα κύματα κακοκαιρίας των τελευταίων ετών. Οι αρχές δεν προλάβαιναν να μαζεύουν πεσμένα δέντρα. «Δεν προλαβαίνουμε να απομακρύνουμε ένα δέντρο και πέφτει το επόμενο», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ανω Βαυαρίας, όπως μας πληροφορεί το περιοδικό Spiegel.

Τρεις οδηγοί έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, ενώ τρεις ακόμη υπέκυψαν όταν τα οχήματά τους παγιδεύτηκαν από ξαφνική χιονόπτωση και χαλαζόπτωση στη νότια Γερμανία. Επίσης, ένας άνδρας σκοτώθηκε από κατάρρευση τοίχου εξαιτίας της θύελλας.

Στην Αυστρία, άνδρας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να επισκευάσει τη στέγη του σπιτιού του, ενώ στην Ελβετία πτώση δέντρου σκότωσε 75χρονο οδηγό.

Επίσης, σοβαρά τραυματίσθηκε οδηγός και στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας λόγω πτώσης δέντρου.

Χθες οι θυελλώδεις άνεμοι κόπασαν και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, που είχαν διακοπεί λόγω κακοκαιρίας, αποκαταστάθηκαν. Ωστόσο, πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς σκεπή και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, κάτι το οποίο δεν θα ήταν ενδεχομένως τόσο δραματικό, αν προβλεπόταν καλοκαιρία για τις ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών την Κυριακή. Αντιθέτως, αυτό που προβλέπεται είναι κύμα πολικού ψύχους, με χιόνια και χαλάζι.

Σε πολλά βορειοευρωπαϊκά αεροδρόμια σημειώθηκαν καθυστερήσεις, ενώ η κακοκαιρία προξένησε ολιγόωρο κλείσιμο λιμανιών. Στο ψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Τσουγκσπίτσε, οι άνεμοι έφθασαν τα 190 χιλ. την ώρα. Στο γειτονικό Μόναχο, οι άνεμοι ήταν κάπως πιο ήπιοι, αλλά οι ριπές ήταν αρκετά ισχυρές, ώστε να ρίξουν πεζούς και ποδηλάτες στο έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή