Eurostat: Στη 15η θέση ο μισθός του Τσίπρα

Eurostat: Στη 15η θέση ο μισθός του Τσίπρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurostat και αφορά τις απολαβές των Ευρωπαίων ηγετών, από την οποία προκύπτει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει έναν από τους χαμηλότερους μισθούς με 85.000 ευρώ ετησίως, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ λαμβάνει το τριπλάσιο ποσό. Η έρευνα αφορά τους ετήσιους μισθούς των προέδρων, πρωθυπουργών και ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με ετήσιες απολαβές 317.496 χιλ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αποδοχές 298.495 χιλ. ευρώ. Στην τρίτη θέση με 288.000 χιλ. ευρώ βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Μέρκελ με 250.000 χιλ. ευρώ. Την πέμπτη θέση με 212.000 χιλ. ευρώ και την έκτη με 204.411 χιλ. ευρώ καταλαμβάνουν οι πρωθυπουργοί Σαρλ Μισέλ (Βέλγιο) και Στέφαν Λόβφεν (Σουηδία). Στην όγδοη θέση συναντάμε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, με αποδοχές 195.000 χιλ. ευρώ και στην ενδέκατη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με 179.000 χιλ. ευρώ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, καταλαμβάνει τη δέκατη τρίτη θέση με αποδοχές 115.000 χιλ. ευρώ.

Ο μισθός του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη δέκατη πέμπτη θέση της κατάταξης, ανέρχεται στις 85.000 χιλ. ευρώ και ακολουθούν κατά σειρά ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι με 78.000 χιλ. ευρώ και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με 77.000 χιλ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή