ΗΠΑ: Ναυαγός πάτησε στεριά έπειτα από 66 μέρες περιπλάνησης στη θάλασσα

ΗΠΑ: Ναυαγός πάτησε στεριά έπειτα από 66 μέρες περιπλάνησης στη θάλασσα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας 37 ετών, τον οποίο η οικογένειά του είχε δηλώσει ως αγνοούμενο πριν περίπου δύο μήνες, διασώθηκε με ελικόπτερο κοντά στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του AP.

Ο ναυαγός εντοπίστηκε από δεξαμενόπλοιο με σημαία Γερμανίας και έπειτα από σήμα που απέστειλε, περισυνελέγη από ελικόπτερο της ακτοφυλακής των ΗΠΑ και μεταφέρθηκε σε δεξαμενόπλοιο.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ι λόγοι που οδήγησαν τον Jordan Lewis σε αυτή την εξέλιξη. Η οικογένειά του δήλωσε πως την ημέρα που ήταν εξαφανισμένος είχε πάει βόλτα με το ιστιοπλοϊκό του σκάφος και είχε ενημερώσει πως μπορεί να ψάρευε για λίγη ώρα.

Ωστόσο τα ίχνη του εξαφανίστηκαν από τις 29 Ιανουαρίου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ο άνδρας εθεάθη να κάθεται στην πλώρη του κατεστραμμένου σκάφους του, σύμφωνα με μαρτυρίες του πληρώματος του γερμανικού δεξαμενόπλοιου.

Ο πατέρας του είπε στο CNN ότι δεν εγκατέλειψε τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο Λούις παρότι ήταν άπειρος ιστιοπλόος.

«Γνώριζα ότι το σκάφος του ήταν καλό και αξιόπιστο. Ένιωθα ότι το σκάφος του θα τον κρατούσε στη ζωή, επομένως ανησυχούσα πολύ γιατί δεν είναι έμπειρος ιστιοπλόος».

Ο Λούις είχε αποπλεύσει από την μαρίνα όπου ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος του για να πάει να ψαρέψει, είπε ο πατέρας του και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πως κατέληξε να απομακρυνθεί τόσο πολύ.

«Τον πήρα τηλέφωνο κάποια στιγμή μερικές μέρες αργότερα…και βρισκόταν λίγα μίλια ανοικτά των ακτών…», είπε ο Φρανκ Τζόρνταν συμπληρώνοντας ότι η θρησκευτική πίστη του γιου του και η γερή σωματική του διάπλαση» τον κράτησαν στη ζωή.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι προσευχόταν συνέχεια, επομένως θεωρώ ότι αυτό τον συντηρούσε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή