Τουρκία: Απέλαση εννέα Βρετανών που ήθελαν να μεταβούν στην Συρία

Τουρκία: Απέλαση εννέα Βρετανών που ήθελαν να μεταβούν στην Συρία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές αναμένεται να απελάσουν το Σάββατο εννέα Βρετανούς πολίτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στα σύνορα της Συρίας, αφού επιχείρησαν να μεταβούν σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αρχές έχουν ήδη ολοκληρώσει τις έρευνές τους σχετικά με τους Βρετανούς πολίτες, των οποίων η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Βρετανίας, ειδικά αφότου αποκαλύφθηκε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερα παιδιά και ο γιός ενός τοπικού αξιωματούχου του κόμματος των Εργατικών, του Σακίλ Άχμεντ.Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο, αφού απελαθούν  οι εννέα Βρετανοί υπήκοοι στην Μεγάλη Βρετανία θα τους απαγορευθεί να μεταβούν ξανά στην Τουρκία.

Η Τουρκία κατηγορείται συχνά, ειδικά τους τελευταίου μήνες, από τους δυτικούς εταίρους της ότι δεν κάνει τίποτα για να αναχαιτίσει τη ροή των επίδοξων τζιχαντιστών που θέλουν να μεταβούν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Παρόλα αυτά, αρκετές συλλήψεις έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, γεγονός που καθιστά φανερή την πρόθεση της χώρας να μειωθεί η κριτική. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή