Οι μπάτλερ του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν

Οι μπάτλερ του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σιωπή τους λύνουν οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάστηκαν ως προσωπικό στον Λευκό Οίκο, υπηρετώντας τους προέδρους και τις οικογένειές τους. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η συγγραφέας Κέιτ Αντερσεν-Μπράουερ στο βιβλίο της, το οποίο τιτλοφορείται «Η Κατοικία: Μέσα στον Ιδιωτικό Κόσμο του Λευκού Οίκου», συγκέντρωσε προσωπικές μαρτυρίες του προσωπικού της Πρώτης Κατοικίας.

Ο Τζέιμς Τζέφρις, ο αρχιθαλαμηπόλος που εξακολουθεί να εργάζεται στον Λευκό Οίκο, δήλωσε πανευτυχής που συνεργάστηκε με την Μπράουερ.

Η συγγραφέας, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν για το πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», μίλησε με τους τραπεζοκόμους, τους ανθοκόμους, τους θαλαμηπόλους, τους θυρωρούς και άλλους που στο παρελθόν εργάστηκαν στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζέφρις είναι ο μοναδικός εν ενεργεία εργαζόμενος της Πρώτης Κατοικίας, που δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στην Μπράουερ.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται ότι το ζεύγος του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου ήταν το πιο αγαπητό. «Οι Μπους ήταν συνηθισμένοι να έχουν προσωπικό και γνώριζαν πώς να χειριστούν την κατάσταση». Οι Κλίντον και οι Ομπάμα προέρχονται από τη μέση τάξη και ήταν πιο απόμακροι. Ωστόσο, το προσωπικό μιλά με μεγάλο σεβασμό για τους Ομπάμα.

Ο Ουέρδιγκτον Γουάιτ, μέλος του κατώτερου προσωπικού, θυμάται την πρώτη βραδιά που οι Ομπάμα κοιμήθηκαν στον Λευκό Οίκο. «Ηταν πολύ αργά. Ξαφνικά άκουσα τον πρόεδρο Ομπάμα να φωνάζει “το βρήκα, το βρήκα”. Τότε δυναμώνει η μουσική και ακούγεται η τραγουδίστρια Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ να τραγουδάει το Real Love. O πρόεδρος μού είπε: “Στοιχηματίζω ότι δεν ξανάδες τέτοιο πράγμα μέσα σε αυτό το σπίτι”».

Από την άλλη, το προσωπικό έβρισκε δύσκολο τον Λίντον Τζόνσον. Οπως θυμούνται, είχε εμμονή μ’ ένα παράξενο ντους, το οποίο πετούσε νερό με μεγάλη δύναμη από πολλαπλά ακροφύσια. Το ένα, μάλιστα, στόχευε στο ανδρικό μόριό του, το οποίο είχε βαφτίσει «Τζάμπο», ενώ ένα άλλο στόχευε στα οπίσθιά του.

Τέλος, το προσωπικό δυσκολεύτηκε να συνηθίσει τους Κλίντον, εξαιτίας της μεγάλης ανησυχίας που είχαν για την προστασία του ιδιωτικού τους βίου. Ο ανθοκόμος Ρον Πέιν θυμάται ότι έφτιαχνε κάτι συνθέσεις στον ιδιωτικό δεύτερο όροφο, όταν άκουσε τους Κλίντον να μαλώνουν κι ένα βαρύ αντικείμενο να εκσφενδονίζεται στο δυτικό σαλόνι. «Ακουγες τόσες βρισιές… Οταν ανήκεις στο προσωπικό, γνωρίζεις τι συμβαίνει» επισημαίνει ο ανθοκόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή