Πωλείται το λεωφορείο της προεκλογικής εκστρατείας του 1983 της Θάτσερ

Πωλείται το λεωφορείο της προεκλογικής εκστρατείας του 1983 της Θάτσερ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πωλητήριο στο λεωφορείο που χρησιμοποιούσε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983 έβαλε ο σημερινός του ιδιοκτήτης, Νικ Μιντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Το λεωφορείο είναι πλήρως θωρακισμένο προκειμένου να παρέχει προστασία τόσο από σφαίρες, όσο και από πολλών τύπων βόμβες και ο σημερινός του ιδιοκτήτης είναι έμπορος στρατιωτικών οχημάτων.

Με 12λιτρο κινητήρα ντίζελ της Rolls-Royce έχει ανώτερο όριο ταχύτητας τα 128 χιλιόμετρα κι έχει κάνει λιγότερα από 22.500 χιλιόμετρα.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 36 επιβάτες και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά της φιλαρμονικής ορχήστρας των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Ο Μιντ, ο οποίος αγοράσε το λεωφορείο το 2012, δήλωσε: "Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. Είναι ακόμη εν ενεργεία και παρότι δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα αυτές τις μέρες, κάποιος που θα το ήθελε θα μπορούσε να το επιδιορθώσει εύκολα. Το αγόρασα επειδή ήταν ένα εντυπωσιακό όχημα αλλά είναι μεγάλο, άσχημο και τώρα το΄χω μέσα στα πόδια μου. Επομένως θέλω πολύ να του βρω το κατάλληλο σπίτι. Δεδομένης της λατρείας των Αμερικανών για την Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να πουληθεί εκεί, αλλά θα προτιμούσα να μείνει στη Βρετανία. Το λεωφορείο είναι ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Μέχρι και μία γυναικεία ομπρέλα βρήκαμε μέσα. Αν είναι της Μάργκαρετ Θάτσερ ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή